Erişilebilirlik

UNICEF: Gazze'de Ölenlerin 300'den Fazlası Çocuklar



Filistinli ilk yardım görevlileri Gazze Bölgesi'nde İsrail'in Hamas'a karşı açtığı savaşta ölenlerin sayısının 1000'i geçtiğini söylüyor. Ölenlerin en az dörtte birinin kadın ve çocuklar olduğu bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF ise Gazze'de ölenlerin 300'den fazlasının çocuklar olduğunu, yaralanan çocuk sayısının da 1500'ü geçtiğini açıkladı.

UNICEF Diröktörü Ann Venemenn, bunun, "trajik ve kabul edilmesi mümkün olmayan bir durum" olduğunu söyledi.

İsrail, yabancı gazetecilerin Gazze'ye girmesine izin vermediği için bu sayılar, diğer kaynaklardan doğrulanamıyor. Ancak Birleşmiş Milletler yetkilileri, bugüne kadar verilen sayıların doğru olduğunu belirtiyor. İsrail tarafında ise ölenlerin sayısı 13.

Kızılhaç Uluslararası Komitesi Başkanı Jakob Kellengerger bugün Kudüs'te yaptığı açıklamada, Gazze'de gördükleri karşısında şok olduğunu söyledi. Gazze'yi ve İsrail'in Sderot kasabasını dün ziyaret eden yetkili, her iki tarafı askeri hedeflerle sivilleri ayırdetmeye çağırdı.

İsrail kara birlikleriyle Hamas militanları arasında bugün Gazze Kenti'nde karşılıklı olarak yoğun ateş açıldı. Hamas'ın İsrail'in güney kesimine Gazze'den birkaç roket attığı bildirildi.

İsrail, roket ateşleri kesilmediği sürece Gazze'de askeri operasyonlara devam edeceğini bildiriyor.

Amerika'nın Sesi'ne Gazze'den haber veren bir gazeteci, İsrail uçaklarının bugün Gazze Kenti'ndeki bir mezarlık ve bir parkı bombaladığını bildirdi.

Öte yandan İsrail polisi, kuzeydeki Kiryat Shmona kentine Lübnan'dan bugün üç roket atıldığını bildirdi. Yaralanan olup olmadığı bilinmiyor. Lübnan'da, sorumluluğu üstlenen olmadığı ve İsrail topçusunun karşılık olarak Lübnan topraklarına ateş açtığı bildiriliyor.

Bu arada Gazze'ye 2000 ton yardım malzemesi götüren bir İran gemisinin, dün İsrail tarafından, Gazze açığındaki deniz ablukasını ihlal ettiği için geri çevrildiği açıklandı.

İran, İsrail'i tanımıyor ve Gazze'de giriştiği saldırıyı kınıyor.

XS
SM
MD
LG