Erişilebilirlik

Pakistan'da 32 Taleban Militanı Öldürüldü


Pakistan ordusu ülkenin kuzeybatısındaki çatışmalarda en az 32 militanın öldürüldüğünü açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada militanların Güney Veziristan’daki Sarvaki kenti yakınlarında öldürüldüğü belirtildi. Ölü sayısı bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

Pakistan ordusuna bağlı uçaklar Afgan sınırındaki G. Veziristan’da bulunan militan hedeflerini Cuma gününden bu yana bombalıyor. Operasyon Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto’nun suikastinden sorumlu tutulan Taleban lideri Beytullah Mesud’u hedefliyor.Pakistan birlikleri Malakand bölgesindeki operasyonları da yoğunlaştırdı.

Bu arada yetkililer Buner bölgesindeki evlerinden, çatışmalar yüzünden ayrılmak zorunda olanlara, geri dönebilecekleri çağrısında bulundu. Yetkililer bölgedeki operasyonun sona ermekte olduğunu, çatışmalar sırasında birçok evin yıkıldığını ancak geri dönmek isteyenler için yeni bir çadır kent kurulduğunu söyledi.Pakistan ordusunun Svat Vadisi’nde bir ayı aşkın bir süre önce Taleban militanlarına karşı başlattığı operasyonlar yüzünden en az 2, 5 milyon kişi evsiz kaldı.

XS
SM
MD
LG