Erişilebilirlik

Hakkı Keskin Aktif Siyasetten Çekiliyor


Almanya’da 27 Eylül Pazar günü genel seçimler yapılacak. Federal Alman Parlamentosu’ndaki Türk kökenli milletvekilleri arasında yer alan Hakkı Keskin bu seçimlerle aktif siyasetten ayrılıyor.

Almanyalı Türkler arasında en faal toplum örgütçülerinden ve lobi sözcülerinden biri olarak tanınan Hakkı Keskin, Almanya’daki Türk toplumunun önde gelen isimlerinden biri. 1970'li yılların başında Berlin’de eğitim gördükten sonra Bülent Ecevit döneminde başbakanlık danışmanı olarak çalışan, sonra Hamburg Üniversitesi’nde siyasal bilgiler profesörü ve kürsü sahibi olarak görev yapan Keskin, 2005 yılından bu yana Sol Parti milletvekili olarak Federal Parlamento üyesi.

Keskin, 40 yılı aşkın bir süredir aktif siyaset içinde olduğunu ve Türklerin çıkarları için mücadele verdiğini belirtiyor ve kendi kararı ile milletvekili adayı olmadığını anlatıyor.

1986’da Almanyalı Türklerin ilk çatı örgütü Türkiye Göçmenler Birliği’ni kurarak başkanı olan Keskin, milletvekili olarak ise Almanya-Türkiye ilişkileri ve Türkiye’nin AB süreci konusunda Türkiye’ye verdiği açık destek ile biliniyor.

Hakkı Keskin, milletvekili olarak geçen 4 yılın kendi açısından olumlu bir bilançosunu çıkarıyor.

66 yaşındaki Hakkı Keskin Almanya’da ekonomik durumun son yıllarda kötüleştiğini, bundan Türklerin olumsuz etkilendiğini, ancak yaşam koşullarının başka ülkelere kıyasla çok daha iyi olduğunun unutulmaması gerektiğini savunuyor.

Hakkı Keskin, milletvekilliğinden ayrılmasının, klasik anlamda emekli olacağı şeklinde anlaşılmamasını da istiyor.

Hamburg Üniversitesi’ne dönmesi beklenen Keskin, bundan kısa bir süre önce Almanya’daki Türklerin göç süreci ve Almanya Türkiye ilişkileri üzerine bir kitap çıkarmıştı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG