Erişilebilirlik

'Türkiye'de Çocuk Kanseri Tedavisinde Yüzde 80 Oranında Başarı'


Dünyada ve Türkiyede kanser vakaları artıyor. Kanser, yalnızca yetişkinlerde değil, çocuklarda da görülen bir hastalık. Hülya Polat İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji ve Onkoloji Bölümü’nden Profesör Doktor Zeynep Karakaş’la konuştu.

Profesör Karakaş, çocuklarda daha çok lösemi denilen kan kanserleri görüldüğünü söyledi. Sık rastlanan bir kanser türünün de böbrek ve böbrek üstü bezi kanserleri olduğunu belirten Doktor Zeynep Karakaş, çocuk kanserlerinin tedavisinde yüzde 70-80’e varan oranda başarı kaydedildiğini bildirdi. Profesör Karakaş’a göre, genellikle tedavide kemoterapiden yararlanılıyor ve bu tedavi altı ay kadar sürüyor. İlik nakli gereken durumlarda tedavi süresi uzayabiliyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji ve Onkoloji Bölümü Profesörü Doktor, tedavi gören çocuklar ve aileleri için psikolojik destek hizmeti de sağladıklarını anlattı. Çocuklar iyileştikten sonra kontrolları İstanbul dışında, yaşadıkları kentlerde de devam ediyor.

Söyleşiyi dinlemek için sağ üst köşedeki MP3 bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Dr. Karakaş'ın albümünden...












































































































































İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG