Erişilebilirlik

Afgan Halkı Gelecek İçin İyimser


Yeni bir kamuoyu yoklaması Afgan halkının ülke geleceği ve Devlet Başkanı Hamid Karzai konusunda daha iyimser olduğunu gösteriyor.

Amerikan, İngiliz ve Alman radyocular tarafından yapılan ankete göre Afganların yüzde 70’si, ülkenin doğru yolda olduğu görüşünde. Geçen yıl bu oran sadece yüzde 40’dı.

Afgan halkının yüzde 72’si devlet başkanı Karzai’ye iyi ya da mükemmel notu veriyor.

Yine ankete göre Afganların yüzde 68’i Amerikan kuvvetlerini desteklerken yüzde 69’u Taleban’ı ülke için en büyük tehlike olarak görüyor.

Öteyandan Afganistan’da bugün çıkan çatışmalarda altı yabancı asker öldürüldü.

NATO,ülkenin güneyindeki bir çatışmada üç Amerikan askerinin öldüğünü açıkladı. Ülkenin doğusundaki bir diğer çatışmada ise iki NATO askeri daha hayatını kaybetti.

Bu arada Fransız yetkililer de Kabil’in 80 kilometre kuzeydoğusundaki bir saldırıda bir Fransız askerinin öldüğünü, bir diğerinin de yaralandığını bildirdi.

Öteyandan Amerika’nın Afganistan’daki kuvvetlerinin komutanı Orgeneral Stanley McChrystal, asker sayısındaki artışın Taleban’ın ilerleyişini durdurduğunu söyledi.

ABC televizyonuna bir demeç veren Orgeneral, Amerikan ordusunun operasyonşeklinideğiştirdiğini ve Afganları, yabancı askerlerin kendilerini korumak için ülkede bulunduklarını iknada daha başarılı olduklarını belirtti.

XS
SM
MD
LG