Erişilebilirlik

Burns Türkiye'ye Gidecek


Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı William Burns, Türkiye’ye gidiyor. Gündemde ikili ilişkiler var.

Burns, Lübnan ve Suriye’de temaslar yaptıktan sonra 18 Şubat’ta Türkiye’ye geçecek. Amerika Dışişleri Bakanlığı’na göre Burns, üst düzey yetkililerle Türk Amerikan stratejik ortaklığını geliştirmeyi öngören ortak vizyon belgesi çerçevesinde temaslarda bulunacak.

Wılliam Burns, Türkiye’den Azerbaycan’a giderek 19 Şubat’ta Bakü’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşecek. Sivil toplum örgütlerinin temslcileriyle de biraraya gelecek olan Burns, görüşmelerinde ikili ilişkilerin önemini vurgulayacak.

William Burns Türkiye ziyaretinden önce 16 Şubat’ta Lübnan’da Cumhurbaşkanı Süleyman, Başbakan Hariri ve öteki yetkililerle görüşmeler yapacak, Amerika’nın egemen ve bağımsız Lübnan’a verdiği desteği gösterecek.

Burns 17 Şubat’ta Suriye’de olacak ve Cumhurbaşkanı Esad ve Başbakan Muallim’le görüşecek, Amerika’nın Suriye’yle bütün alanlarda diyaloğu geliştirme isteğini tekrarlayacak.

XS
SM
MD
LG