Erişilebilirlik

Clinton: 'İran Askeri Diktatörlük Yolunda'


Clinton: 'İran Askeri Diktatörlük Yolunda'
Clinton: 'İran Askeri Diktatörlük Yolunda'

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran’ın askeri bir diktatörlüğe dönüştüğünü söyledi.
Katar’da öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Clinton, İran Devrim Muhafızları’nın giderek güçlendiğini ve hükümeti ikinci plana itmeye başladığını kaydetti.

Körfez ülkelerini ziyaret eden Clinton, İran’ın nükleer programını sona erdirmesi için bu ülkelerden destek toplamaya çalışıyor. Clinton, bir sonraki durağı Suudi Arabistan’da Kral Abdullah ve Dışişleri Bakanı Saud El-Faysal’la görüşecek. Clinton Suudi liderlerden de aynı konuda destek toplamaya çalışacak.

Clinton, dün Doha’da yapılan ve Amerika ile İslam dünyası arasında işbirliğini genişletmeyi amaçlayan forumda da Washington’un İran’ın nükleer programlarını barışçı yollardan sona erdirilmesini istediğini kaydetti. Bakan, bununla birlikte, İranlılar ‘bomba imalini sürdürürken’ Amerika’nın Tahran’la diyalog yolunu seçmeyeceğini söyledi. Clinton, ‘kışkırtıcı adımlar atan’ Tahran rejiminin uluslararası topluma ağır yaptırımların dışında fazla bir seçenek bırakmadığına da dikkat çekti.

Amerika, BM Güvenlik Konseyi’nden İran’a karşı yeni bir yaptırım kararı almasını istiyor. BM daha önce Tahran’a karşı üç ayrı yaptırım kararı almıştı.

XS
SM
MD
LG