Erişilebilirlik

'Teşvik Paketi Krizin Daha da Kötüleşmesini Önledi'


'Teşvik Paketi Krizin Daha da Kötüleşmesini Önledi'
'Teşvik Paketi Krizin Daha da Kötüleşmesini Önledi'
<!-- IMAGE -->

Başkan Barack Obama, ekonomiyi canlandırma paketi sayesinde iki milyon işin korunduğunu ve krizin daha da kötüleşmesinin önlendiğini söyledi.

Obama, geçen yıl 17 Şubat’ta yürürlüğe giren 787 milyar dolarlık paketin birinci yıldönümünde yaptığı konuşmada siyasi açıdan zor olmakla birlikte doğru bir adım atıldığını belirtti.

Obama Yöretimi bugüne kadar paketin yarısından azını harcadı.

Ancak muhalefetteki Cumhuriyetçiler paketin etkili olmadığını ve işsizliği azaltmadığını öne sürüyor.

Cumhuriyetçiler, paketin bütçe açığını arttırdığını da iddia ediyor.

Bu arada Başkan Barack Obama’nın yeni bir Mali Disiplin ve Reform Komisyonu kurulmasını öngören başkanlık kararnamesini yarın imzalayarak yürürlüğe sokması bekleniyor.

Demokrat Erskine Bowles ile Cumhuriyetçi Alan Simpson’un başkanlık etmesi beklenen partiler-üstü komisyon bütçe açıklarını kapatmanın yollarını arayacak.

Amerika’nın 2010 yılı bütçe açığının 1,6 trilyon Dolar’ı bulacağı hesaplanıyor. Obama’nın yeni bütçe planına göre 2011 için öngörülen açık ise 1,3 trilyon Dolar civarında.

Obama’nın Mali Disiplin ve Reform Komisyonu’na atayacağı Erskine Bowles eski Başkan Bill Clinton döneminde Beyaz Saray Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Clinton göreve geldiğinde Amerika’nın bütçe açıkları ülkenin geleceğini tehdit eder boyuttaydı, ancak eski başkan görevden ayrıldığında bütçe fazla vermeye başlamıştı.

Komisyona eş başkanlık yapması beklenen Cumhuriyetçi Alan Simpson ise eski Wyoming senatörü.

XS
SM
MD
LG