Erişilebilirlik

Sınır Tanımayan Gazetecilere Giriş Yasağı - 2002-05-15


Türkiye, merkezi Paris'de bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'ne yasak koydu.

Örgüt yetkilileri, Paris'teki Türk Büyükelçiliği'nin, Türkiye'ye girişlerinin yasaklandığını kendilerine bildirdiğini söyledi. Paris Büyükelçiliği de haberleri doğruladı ve Ankara'nın talimatı üzerine hareket ettiğini açıkladı.

Paris Büyükelçiliği Sözcüsü, "Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'ne, Türkiye'deki ilgili makamların örgüt üyelerinin Türk topraklarına girişini yasakladığını bildirdik" dedi.

Örgüt, Paris'teki bir sergide, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nu basın düşmanları arasında sıralamıştı.

Kıvrıkoğlu'nun, resminin basın düşmanları arasında yer alması üzerine Türkiye, Fransa'yı uyarmış ve Saint Lazare tren istasyonundaki resim kaldırılmazsa, ikili askeri ilişkileri askıya alacağını bildirmişti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Kıvrıkoğlu'nun resimlerinin neden sergide yer aldığını yetkililere açıklamak ve bir basın toplantısı düzenlemek için İstanbul'a gitmek istediğini bildirmişti.

Yasaklama kararı üzerine açıklama yapan örgüt yetkilileri, yasağın, Türk makamlarının bağımsız kuruluşlarla görüşme yeteneğinin olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG