Erişilebilirlik

FIFA'nın Yıldızları - 2002-06-28


Uluslararası Futbol Federasyonu’nun 16 kişilik yıldızlar takımında yeralan Türk futbolcular, kaleci Rüştü Reçber’le Alpay Özalan ve Hasan Şaş.

Takım kadrosunda Brezilya’dan dört, Almanya’dan üç, Güney Kore’den iki çeyrek finalde elenen Amerika, İspanya ve Senegal’den birer futbolcu var. All-Star radrosundaki iki kaleci Alman Oliver Kahn’la Türk Milli Takımı kalecisi Rüştü Reçber. Kahn, yarın Brezilya’yla finali oynayacak olan Alman takımına kupa boyunca sadece bir gol atılmasına izin verdi.

Yıldızlar kadrosunda beş savunma oyuncusu var. Bunlar Brezilyalı Roberto Carlos, İngiliz Sol Campbell, İspanyol Fernando Hierro, Güney Koreli Hong Myung-bo ve Türk milli takımından Alpay Özalan. Orta saha oyuncularından Alman Michael Ballack, Amerikalı Claudio Reyna, Brezilyalı Rivaldo, Ronaldino ve Güney Koreli Yo Sang-chul da yıldızlar takımında yer aldı. Forvetteyse all-star kadrosuna giren golcü futbolcular Brezilyalı Ronaldo, Senegalli El Hacı Diyof, Hasan Şaş ve Alman Miroslav Klose. Japonya’nın Yokohama kentinde yıldız kadro açıklanırken ünlü Brezilyalı futbolcu Pele de vardı ve bir zamanların ünlü golcüsü bu Dünya Kupası’nın sürprizlerle dolu olduğunu, daha önce kupa deneyimi olmayan birçok takımın maç kazanarak çeyrek ve yarı finalde mücadele ettiğini söyledi.

Pele, Amerika, Güney Kore, Japonya ve Senegal gibi takımların performansında büyük ilerleme olduğunu da belirtti ve futbol için bunun çok önemli olduğunu bildirdi. Pele, 2002 FİFA Dünya Kupası’nın resmi sponsorlarından MasterCard’ın sözcüsü. MasterCard, yıldız kadro adına Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNİCEF’e 300 bin dolar bağışta bulunacağını açıkladı. UNİCEF Başkanı Carol Bellamy de yıldız kadroyu kutladı. Bellamy Dünya Kupası’na katılan futbolcuların kupa karşılaşmaları boyunca çocuklara destek vermesini memnunlukla karşıladıklarını söyledi ve bu sporcuların çoğunun yıldız kadroya girmeyi başardığını belirtti. FİFA’nın UNİCEF’e verdiği desteğin sembolü olarak futbolcular bütün maçlarda sahaya bir çocuğun elini tutarak çıktılar.

XS
SM
MD
LG