Erişilebilirlik

ABD: 'Soruşturma Sürüyor' - 2002-07-30


Amerikan Silahlı Kuvvetleri, 1 Temmuz’da Afganistan’daki bir köyün yanlışlıkla bombalanması olayıyla ilgili gerçekleri gizlemenin sözkonusu olmadığını açıkladı.

Bölge halkı, olayda, bir düğün evinde 48 kişinin öldüğünü söylüyor.

İngiliz “Times” gazetesi, Birleşmiş Milletler’ce hazırlanan bir rapor taslağında, Amerika’nın, hatalı bombalama olayıyla ilgili bazı gerçekleri gizlemiş olabileceği iddiasının yeraldığını bildirdi.

Kabil’deki Birleşmiş Milletler yetkilileri, sözkonusu rapor taslağının, olay hakkında sonuca varmak için esas alınamayacağını söylediler.

Afganistan’ın Bagram Hava üssündeki bir Amerikan askeri sözcüsü, olayla ilgili hiçbir bilginin gizlenmediğini söyledi. Sözcü Roger King, olay yerinden bazı kanıtların uluslararası koalisyona bağlı askerler tarafından götürüldüğü yolundaki iddiaları reddetti.

Afganistan’ın orta kesimindeki Uruzgan ilinde meydana gelen olaydan sonra bir Amerikan heyeti köyde inceleme yapmış ve bazı örnekler toplamıştı.

Washington’da açıklama yapan Savunma Bakanlığı sözcüsü, bu örneklerin, televizyon kameraları önünde toplandığını hatırlattı. Sözcü, İngiliz gazetesinin haberine konu olan Birleşmiş Milletler rapor taslağını görmediğini, bu nedenle yorum yapamayacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG