Erişilebilirlik

Başkan Annan'a Kıbrıs Konusunda Destek Verdi - 2003-02-22


Başkan Bush, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’a Kıbrıs sorununu çözme çabalarını desteklediği güvencesini verdi.

Beyaz Saray sözcüsü, Bush’un bu güvenceyi dün Annan’la yaptığı telefon görüşmesinde ilettiğini açıkladı.

Telefon konuşması, Türk ve Yunan heyetlerinin Ankara’da Kıbrıs konusunda yaptıkları ilk görüşme sırasında gerçekleşti. Associated Press Ajansı’na göre, Yunan kaynakları güvenlik düzenlemelerinin ele alındığı görüşmede ilerleme sağlanmadığını söyledi. Ancak Türk yetkililer, tarafların ileri bir tarihte yeniden biraraya gelme konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Öte yandan Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bugün Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro de Soto ve Amerika’nın Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston’la ayrı ayrı görüştü.

Denktaş dün yaptığı açıklamada, De Soto’nun, Genel Sekreter Kofi Annan’ın sunacağı yeni plan konusunda kendisinin görüşünü almadan Ankara’ya bilgi vermesini eleştirmişti.

De Soto ve Weston, Lefkoşe’de yeni seçilen Rum Cumhurbaşkanı Papadopulos’la da biraraya geldi.

Önümüzdeki günlerde alınacak kararların, Kıbrıs’ın geleceğini belirleyeceğini söyleyen Weston, ziyaretini şimdiye kadar adaya yaptığı en önemli ziyaret olarak niteledi.

İngiltere’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lord Hannay’in de Türk ve Rum liderlerle görüşmesi bekleniyor.

Yarın Ankara, daha sonra da Atina’da yapacağı temasların ardından 26 Şubat’ta Kıbrıs’a geçecek olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’sa taraflara yeni çözüm planını sunacak.

XS
SM
MD
LG