Erişilebilirlik

ABD Birlikleri Bağdat'a Doğru İlerliyor - 2003-03-31


Amerikan birlikleri güneyden Bağdat’a ilerlemeyi sürdürüyor. Başkent Bağdat’taki resmi binalara yönelik saldırılar da devam ediyor. Enformasyon Bakanlığı ve Saddam’a ait saraylardan biri son saldırılarda hasar gördü. Başkent yakınlarındaki Cumhuriyet Muhafızları Ordusu’na bağlı birliklerin de saldırılara hedef olduğu bildiriliyor.

Amerikalı yetkililer, Kerbela ve Necef yakınlarındaki çarpışmalarda 100 milisle 35 askeri öldürdüklerini açıkladı. Amerikan birlikleri kendilerini Cumhuriyet Muhafızları olarak tanıtan onlarca Iraklı’yı da esir aldı.

Bağdat’ın 80 kilometre güneyinde meydana gelen çatışmalarda ise Amerikalı birlikler Irak mevzilerine doğru ilerliyor. Bu çatışmalarda Amerikan askerleri üstünlük sağlarsa Fırat nehri üzerindeki önemli bir köprüyü de kontrolü altına almış olacak. Amerikalı askeri yetkililer, köprünün ele geçirilmesinin Bağdat’a düzenlenecek saldırı açısından çok önemli olmadığını, ancak çarpışmaların şiddetinden Cumhuriyet Muhafızları ordusunun ne kadarlık bir güce sahip olduğunu anlayacaklarını söylüyor.

XS
SM
MD
LG