Erişilebilirlik

Musul'da İki Amerikan Askeri Öldü - 2003-11-01


Kuzey Irak'ta iki Amerikan askeri öldürüldü, Bağdat'ta ise halk önümüzdeki günlerde yeni bir dizi saldırı düzenleneceği yolunda korku duyuyor.

Amerikalı askeri yetkililer, kuzeyde Musul kentinde bugün girişilen bombalı saldırıda iki askerin öldüğünü, ikisinin de yaralandığını açıkladı. Bombaların, Amerikan 101'inci Hava İndirme Tümeni'ne bağlı bir bir devriye aracı bir polis karakolu önünden geçtiği sırada patlatıldığı bildirildi.

Bu arada Bağdat'ta Başkan Bush'un 1 Mayıs'ta Irak'ta savaşın bittiğini açıklamasının 6'ıncı ayında, direnişin devam ettiğini göstermek için bir dizi saldırı düzenleneceği yolunda çıkan söylentiler halk arasında korku yarattı.

Polis karakolları, oteller, okullar ve camilerin saldırı hedefleri listesinde yeraldığı yolundaki söylentiler üzerine Amerikan Konsolosluğu da bugünlerde olağanüstü dikkatli olmaları için Amerikan vatandaşlarına uyarıda bulundu.

Bugün (Cumartesi) okullar açık olduğu halde öğrencilerin gelmediği ve öğretmenlerin üzgün olduğu görüldü. Bağdat'taki bir okulun başöğretmeni, Lyla Kadun, bu durumu taepkiyle karşılarken aileleri teröristlere teslim olmakla suçladı.

Bağdat Üniversitesi'nde de sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kampüse giriş noktaları beton bariyerler ve telörgülerle çevrilirken polis sayısı arttırıldı.

Polis Bağdat'da kontrol noktaları oluşturdu ve silah ve patlayıcı madde taraması yapmaya başladı.

Bağdat'ta Uluslararası Kızılhaç Temsilciliği'ne Pazartesi günü girişilen bombalı saldırıdan bu örgüte ve Birleşmiş Milletler'e bağlı yabancı görevliler ülkeyi terketmeye başlamıştı.

XS
SM
MD
LG