Erişilebilirlik

Bush: 'Daha Güvenli Bir Dünya Planlıyorum' - 2004-09-03


Başkan Bush, Cumhuriyetçi Parti Kurultayı’nın son gününde, partinin başkan adaylığını resmen kabul etti.

Aday gösterilmekten büyük onur duyduğunu söyleyen Bush, ikinci dönem başkan seçildiğinde gerçekleştirmeyi düşündüğü planlarını açıkladı.

Başkan Bush “Daha güvenli bir dünya, geleceğe daha umutla bakan bir Amerika yaratmayı planlıyor, bu amaçla başkanlık için yarışıyorum. Devletler vatandaşlarının yaşam şartlarını geliştirmeli, yaşam şekillerini idare etmemeli, işte ben bu felsefeyi taşıyorum. Ulusumuzun tutarlı ve ilkeli liderlere ihtiyacı var onun için de sizin yardımınızla bu seçimi de kazanacağız” dedi.

Dün akşam Cumhuriyetçi Parti kurultayının kapanışında konuşan Başkan Bush, ikinci bir dört yıl göreve getirilirse, terörle mücadeleye aktif bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Başkan, “Tüm dünyada teröristlere karşı savaştık, bunu gurur veya güç için değil vatandaşlarımızın güvenliği için yaptık. Teröristlere karşı sürekli saldırı halindeyiz. Ülkemiz dışındaki teröristlere saldırıyoruz ki onlarla kendi topraklarımız üzerinde yüzleşmek zorunda kalmayalım,” dedi. Başkan Bush, konuşmasında teröre karşı verdiği mücadelenin başarılı olduğunu söyledi ve bu sayede Amerika ile tüm dünyanın daha güvenli bir hale geldiğini kaydetti. Bush, Irak savaşını da şiddetle savundu ve geçmişte kimyasal silah kullanan devrik lider Saddam Hüseyin’in dünya ve Amerika için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Başkan Bush konuşmasında Irak savaşına destek verdiği için İngiltere, İtalya, Danimarka ve El Salvador gibi ülkelerin liderlerine teşekkür ederken, rakibi John Kerry’i Irak konusunda tutarsız politikalar izlemekle suçladı.

Başkan, kurultaydaki konuşmasında Büyük Ortadoğu projesine de değindi ve bu bölgede özgürlüklerin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Bush, özgürlüklerin beraberinde umut ve barışı getireceğini de söyledi. Başkan, 21’inci yüzyılın özgürlükler yüzyılı olacağını belirtti.

Kurultayın son oturumunda Başkan Bush'dan önceki en ilginç konuşmacı Emekli Orgeneral Tommy Franks oldu. Franks, Cumhuriyetçi ya da Demokrat Partili olmadığını söyleyerek başladığı konuşmasında Başkan Bush’u, kuvvetli ifadelerle destekledi, Demokrat Parti başkan adayı Senatör John Kerry'i ise eleştirdi. Afganistan ve Irak savaşlarının başlatıldığı dönemde Amerika Merkez Bölge Kuvvetleri Komutanı olarak bu ülkelerdeki Amerikan birliklerine komuta etmiş olan Franks, Başkan Bush’un, teröristleri yenecek cesarete sahip olduğunu belirtti.

Bu arada New York’taki kurultayı protesto ederken gözaltına alınan 500 kişi mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. Kurultay sırasında bin 700’den fazla kişi tutuklanmıştı.

XS
SM
MD
LG