Erişilebilirlik

İvan Kasırgası İlerleyişini Sürdürüyor - 2004-09-10


Karayip Adaları’nı etkisi altına İvan adı verilen kasırga, can ve mal kaybına yolaçarak Batı’ya doğru ilerleyişini sürdürüyor. İvan’ın, Karayipler’de son 10 yılda görülen en şiddetli kasırga olduğu bildiriliyor.

İvan kasırgasının saatte 240 kilometre hızla esen rüzgarlarla halen 4 şiddetinde olduğu ve Jamaika ve Keymen Adalarına doğru ilerlediği belirtiliyor. Jamaika’da halka hazırlıklı olmaları yönünde uyarılar yapılıyor.

Kasırga, şu ana kadar, Karayipler’in doğusunda adeta yerle bir olan Grenada adasında en az 12, Tobago’da ise 1 kişinin ölümüne sebep oldu.

Adanın 17`inci yüzyıldan kalma cezaevinin de, kasırgada hasar aldığı ve bazı mahkumların kaçtıkları bildiriliyor. Bu mahkumlar arasında, 1983`te bir darbe girişimine karışan sol görüşlü siyasetçiler de var. Darbe girişimi sonrası Amerika, Grenada’yı işgal etmişti.

Grenada Başbakanı Keith Mitchell kasırganın milyonlarca dolar hasara yol açtığını söyledi. Mitchell’ın evi de, kasırga sonucu yıkıldı.

Venezüella’da da en 1 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Dominik Cumhuriyeti yetkilileri ülkenin güney sahillerinde İvan kasırgasının yol açtığı sellerde dört çocuğun boğularak öldüğünü söyledi.

Kasırganın gelecek hafta Küba ve Haiti’de etkili olabileceği, Florida eyaletine de hafta sonunda ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu durumda Florida’da bir ay içinde üçüncü kez kasırga görülecek.

XS
SM
MD
LG