Erişilebilirlik

Irak'ta Türk Rehine Öldürüldü - 2004-10-14


Irak'ta Ramazan Elbu adlı bir Türk rehine daha başı kesilerek öldürüldü.

Ensar el Sünne Ordusu adlı örgütün İnternet sitesinde kaçırılan Türk rehinenin öldürülme görüntüleri yayınlandı.

Görüntülerde Türk şoför, öldürülmeden önce diğer Türk şoförlere çağrıda bulunarak, Irak’a gitmemelerini istedi. Militanlarsa, Türk şoförün Irak'taki Amerikan güçleri ile çalıştığı için öldürüldüğünü açıkladı.

Bu arada Irak polisi, iki Türk TIR şoförünün daha araçlarıyla birlikte kaçırıldığını açıkladı. İki şoförün, Samarra kenti yakınlarında kaçırıldığı belirtiliyor. Kaçırılan Türk vatandaşlarının kimliği henüz belli olmadı.

Öte yandan Ramazan ayının başlamasından bir gün önce Irak’ta direnişçiler, eylemlerini artırıyor. Bağdat’ın doğusunda yol kenarına yerleştirilen bir bomba, bir Amerikan askerinin ölümüne yol açarken, iki asker de yaralandı. Bağdat kent merkezinde de bir Amerikan devriyesi saldırıya uğradı. Bu saldırıda bir Amerikan askeri öldü.

Bu arada Kürtlere ait Hürriyet adlı televizyon kanalında çalışan Iraklı kadın gazeteci Dina Hasan, uğradığı saldırıda yaşamını yitirdi.

Amerikan birliklerinin direnişçilere karşı operasyonları da sürüyor. Felluce’de Ürdünlü terörist Ebu Musab el Zerkavi’ye bağlı militanların bulunduğu sanılan hedefler, Amerikan uçaklarınca bombalandı. Saldırıda, beş sivilin öldüğü açıklandı.

Musul’da ise, Irak Ulusal Muhafızlarına ait bir devriyeyi ve bir Amerikan konvoyunu hedef alan hedef alan bombalı saldırıda, bir sivil öldü, 6 Iraklı asker yaralandı.

XS
SM
MD
LG