Erişilebilirlik

AB'den 16 Mart'ta Depremzedelere Bağış Konferansı


Avrupa Komisyonu, 6 Şubat'ta Türkiye ve Suriye'yi vuran 46 binden fazla can alan depremler nedeniyle afet bölgeleri için düzenleyeceği bağış konferansını, 16 Mart'ta Brüksel'de düzenleyeceklerini açıkladı. NATO da 4 bin kişinin geçici barınmasını sağlayacak konteynerlerin Türkiye'ye gönderildiğini bildirdi.

Merkezi Brüksel'de bulunan Avrupa Birliği ve NATO'dan Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerine yardımlar sürüyor. Avrupa Komisyonu sözcüsü Dana Spinant, depremden etkilenen Türkiye ve Suriye'deki bölgelere yardım gönderebilmek için amacıyla planladıkları bağış konferansını, Brüksel'de 16 Mart'ta yapacaklarını açıkladı.

Dana Spinant konferansın, AB üye devletlerin yanısıra komşu ülkelere, Birleşmiş Milletler üyelerine, uluslararası finans kurumlarına ve "AB'nin çabalarına katkıda bulunmak veya onları desteklemek isteyen diğer ilgili aktörlere" de açık olacağını belirtti.

NATO'dan 4 bin konteyner

NATO da Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in geçen hafta savunma bakanları toplantısında açıklanan Türkiye'ye konteyner yardımı için çalışmaların tamamlandığı ve 4 bin kişiye geçici barınma sağlayacak konteynerlerin yola çıktığı duyuruldu.

Sevkıyatın, NATO'nun Napoli Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı ile NATO Destek ve Tedarik Dairesi (NSPA) arasındaki koordinasyonun bir sonucu olduğu belirtilen açıklamada, "Konteynerlerin önümüzdeki hafta İskenderun'a varması ve ekipmanların indirilip şantiyeye teslim edilmesinin ardından kampın kurulmasına başlanması bekleniyor" denildi.

NATO'nun bildirdiğine göre, örgütün sivil-askeri müşterek operasyonel irtibat ve keşif ekibi, kamp alanını hazırlayarak, lojistik ve yerel desteği koordine ediyor.

İtalya’nın Taranto limanı, geminin normal liman saatleri dışında hem boşaltılması hem de yüklenmesi için hafta sonu operasyonlara başladı. Ayrıca NATO, Pakistan'dan Türkiye'ye stratejik hava yoluyla çadır nakliyatını da koordine ediyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 16 Şubat'ta Türkiye'ye giderek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmüş, Türk halkıyla dayanışma mesajı vermişti. Stoltenberg, depremden etkilenen bölgeleri de ziyaret etmişti.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG