Erişilebilirlik

AB Maliye Bakanları Yunanistan'ı Kurtarma Paketini Onayladı


Lüksemburg Başbakanı Brüksel’de düzenlenen maliye bakanları toplantısından sonra paket üzerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı

Avrupa Birliği Maliye Bakanları, Yunanistan için 146 milyar dolarlık kurtarma paketini onayladı.

Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, bugün Brüksel’de düzenlenen maliye bakanları toplantısından sonra paket üzerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı. Paketin, bu ay özel olarak toplanacak Avrupa Birliği liderleri tarafından da desteklenmesi bekleniyor.

Yunanistan başbakanı, daha önce Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu IMF ile kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Yorgo Papandreu paketin, Yunanistan’ın iflastan kurtulması için gerekli olduğunu ve ülkesinin büyük özverilerde bulunmaya hazır olması gerektiğini söyledi.

Plan, diğer 15 Avrupa Birliği ülkesi ve IMF’nin Yunanistan’da yeni krediler açmasını öngörüyor. En büyük katkıyı yapacak olan Almanya, Atina hükümeti daha sıkı kemer sıkma önlemleri almadan kredi vermekte isteksiz davranıyordu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kurtarma paketinin, Avrupa para birimi Euro’nun istikrarını sağlayacak tek yol olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Rained Brüderle, Alman hükümetinin katkıda bulunma kararı almadan önce kurtarma paketi anlaşmasını dikkatle inceleyeceğini açıkladı. Brüderle, Yunanistan’ın kabul ettiği reform önlemlerini hızla uygulamaya koymasını beklediklerini söyledi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG