Erişilebilirlik

Abbas Kahraman Gibi Karşılandı


Abbas Kahraman Gibi Karşılandı
Abbas Kahraman Gibi Karşılandı

Filistin Yönetimi başkanı Mahmut Abbas, Ramallah’da toplanan binlerce kişiye BM ‘e yaptığı tarihi bağımsız devlet başvurusundan sonra “Filistin Baharı”nın başladığını açıkladı.

New York’tan Batı Şeria’ya dönen Abbas savaş kazanan bir kahraman gibi karşılandı. Abbas New York’ta Cuma günü Amerika ve İsrail’in çağrılarına meydan okuyarak Filistin’in devlet olarak tanınması için BM’e resmen başvurmuştu.

Amerika, Rusya, BM ve Avrupa Birliğinden oluşan Orta Doğu Dörtlüsü, başvurunun hemen ardından İsrail ve Filistinlileri bir ay içinde barış görüşmelerini yeniden başlatmaya ve gelecek yıla kadar bir anlaşmaya varmaya çağırmıştı.

İsrail dışişleri bakanı Avigdor Lieberman, Dörtlünün çağrısını kabul ettiğini açıkladı ve Filistinlilerden görüşme masasından kaçmak için bahane icat etmemelerini istedi.

Filistin dışişleri bakanı Riyad el-Malik ise İsrail ile barış görüşmelerini yeniden başlatma çağrısının kendileri için yetersiz olduğunu çünkü İsrail yerleşim birimlerinde inşaatların dondurulması çağrısı yapmadığını söyledi.

El Malik, Dörtlünün girişiminin ayrıca İsrail’e 1967 savaşı öncesi sınırlara çekilmesi çağrısı yapmadığı için de eksik olduğunu savundu.

BM Güvenlik Konseyinin Filistinlerinin devlet başvurusunu Pazartesi günü ele alması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG