Erişilebilirlik

Biden Silah Satışında Denetimlerin Artmasını İstiyor


ABD Başkanı Joe Biden
ABD Başkanı Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede silahlı şiddetin azaltılması konusunda söz verdi ve bu konudaki politikasını açıkladı.

Hükümet programına ilişkin açıklamalar yaptığı Beyaz Saray’daki basın toplantısında Biden “Hedefimizde, ülkemiz ve toplumumuz için kötü ve tehlikeli şeyler yapanlar var. Sokaklarımızda ölüm ve kargaşa satışı yapılmadığından emin olacağız” dedi.

Biden, silah satışı yapanlara yönelik denetimlerin çok daha fazla sıkılaştırılacağını da kaydetti.

ABD Başkanı, ülkede çok sayıda kişinin silah satın alma hakkı olduğuna dikkat çekerken bunun yanlış olduğunu ve kısıtlamalar getirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu noktada ilgili tüm yasal düzenlemelerin yapılması ve hukuki boşlukların kapatılması gerektiğini söyledi. Biden, silah satışı yapan kişilere yönelik kontrollerin arttırılması ve ev yapımı silahlara yönelik malzeme satışlarının da takibi gibi konulara da değindi.

ABD Başkanı yarı otomatik silahların satışının yasaklanmasına yönelik yasayla ilgili olarak Kongre’ye yönelik çağrısını da yineledi.

Biden ayrıca ülke içerisinde şiddet olaylarının arttığı noktalardaki polis departmanlarına olan desteği arttırmak adına 350 milyar dolarlık bir kaynak aktarımı yapacaklarını da söyledi.

ABD Başkanı ayrıca silahlı saldırı olaylarının özellikle yaz aylarında artış gösterdiğini belirterek bu noktada güvenlik güçlerinin daha dikkatli olması çağrısı yaptı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG