Erişilebilirlik

ABD 1975’ten Beri Kaç Mülteci Kabul Etti?


Amerika, 1975 yılından bu yana üç milyon mülteci kabul etti. Bu mültecilere 50 eyalette yeni hayatlar kurmaları için yardımcı oldu. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada mültecilerin Amerikan kültürüne büyük katkıda bulundukları, ekonomiyi güçlendirdikleri ve Amerika’nın en temel ilkelerine bağlı olarak yaşadıkları belirtildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Amerika’nın Mülteci Kabul Programı çerçevesinde ülkeye yerleştirilecek mülteci sayısının arttırılmasını planlıyor. Bakanlık, mültecilere yardım için çalışmalarının kapsamını genişletiyor. Dışişleri Bakanı John Kerry Amerikan Mülteci Kabul Programı’nın El Salvador, Guatemala ve Honduras gibi Orta Amerika ülkelerini kapsayacak şekilde genişletileceğini açıkladı.

Bakanlığın bu konudaki açıklamasında, Amerika’nın her zaman insani yardım ve mülteci yerleştirme faaliyetlerinde tüm dünyaya liderlik yaptığı belirtildi. Açıklamada mülteci kabul sürecinin ulusal güvenlik ve Amerikan kamuoyunun güven içinde yaşamasına öncelik verilerek, Amerika’nın yardıma muhtaç kişilere karşı ahlaki sorumluluğu yerine getirilecek şekilde yürütüldüğü bildiriliyor.



Bakanlık, tüm dünyada yaklaşık 20 milyon mülteci olduğunu bildiriyor. Irk, dün, siyasi görüş, sosyal statü ya da tabiyetleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan ve cezalandırılan mülteciler, işkenceden ve çatışmalardan kurtulmak için son derece tehlikeli serüvenlere atılıyor, büyük kayıplar veriyor.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca Amerika’nın Birleşmiş Milletler Mülteciler Dairesi ve dairenin işbirliği yaptığı sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürüterek, suç örgütlerinin ve insan kaçakçılarının en büyük risk altındaki mültecilere zarar vermelerinin önlenmesinin amaçlandığı bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG