Erişilebilirlik

ABD’den 50 Milyon Dolarlık İlave Deprem Yardımı


ABD, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen uluslararası bağışçı konferansı kapsamında Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenenlere insani yardım için 50 milyon dolarlık ilave yardım açıkladı.

ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi (USAID) aracılığıyla açıklanan yeni yardımla birlikte, Amerika’nın deprem sonrası çalışmalara destek vermek için sağladığı insani yardım desteği 235 milyon dolara ulaşmış oldu.

USAID’den yapılan açıklamada, ilave yardımla USAID ve ortaklarının halihazırda yapılmakta olan gıda, barınma, temiz su yardımının kapsamının genişletileceği belirtildi.

Yardım için ayrılan fonun acil gıda yardımı, çok amaçlı nakit yardımının yanısıra psikolojik destek hizmetleriyle temiz su ve hijyen desteği sağlanmasına yardımcı olduğu kaydedildi.

Diğer bağışçıların katkılarının ve tüm dünyadan yoğun desteğin sürmesinin ABD tarafından takdirle karşılandığının belirtildiği açıklamada bir kez daha etkilenen bölgelere etkili yardım ulaştırılması konusunda en iyi aracın nakit yardımı olduğu vurgulandı.

Brüksel’de uluslararası bağış konferansı

Avrupa Birliği, Türkiye'de ve Suriye'nin kuzeyinde binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kentin yerle bir olduğu deprem sonrasında, bölgenin yeniden ayağa kalkması için planlanan çalışmalara destek vermek amacıyla bugün Brüksel'de uluslararası bir bağış konferansı düzenliyor.

Konferansa genişlemeden sorumlu Komiser Oliver Varhelyi ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell eş başkanlık ediyor.

Türkiye hükümetiyle koordinasyon içinde yapılan konferansta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video mesajının yayınlanması bekleniyor. Türkiye adına toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılıyor.

Bağış Konferansı, yardım operasyonlarına katkıda bulunmak ve desteklemek isteyen tüm AB üye devletlerine, komşu ülkelere, G-20 ülkelerine, Birleşmiş Milletler'e, uluslararası finans kuruluşlarına ve diğer ilgili aktörlere açık yapılıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG