Erişilebilirlik

ABD Başkanı Biden: “Can Kayıplarının Yasını Tutuyoruz”


ABD Başkanı Joe Biden Türkiye ve Suriye’de büyük bir yıkıma yol açan depremlerle ilgili açıklama yaptı. “Can kayıplarının yasını tutuyor ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Başkan Biden Wisconsin'de ekonomik planını işçilere anlattığı konuşmasına başlamadan önce depremin yol açtığı yıkıma değindi.

ABD Başkanı Biden: “Can Kayıplarının Yasını Tutuyoruz”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

“Başlamadan önce Amerikan halkı adına dualarımızı Türkiye ve Suriye halkına gönderdiğimizi söylemek isterim. Biliyorsunuz can kaybı artıyor ve bu 100 yılı aşkın sürede bu bölgede meydana gelen en kötü depremlerden biri. Çok sayıda can kaybının yasını tutuyor ve en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

“Güçlü bir depremdi, ciddi artçılar oldu

ABD Başkanı kurtarma çalışmalarından gelen görüntülere atıfta bulunarak, “Bu insanların enkazdan, berbat inşa edilmiş binalardan insanları çıkarmaya çalışmalarını izlemek inanılmaz. Ama deprem son derece güçlü bir depremdi, ciddi artçılar ve ikinci bir deprem oldu. Babaları, anneleri, zavallı küçük bebeklerin enkazdan çıkarıldıklarını görüyorsunuz. Çok sayıda insan hayatını kaybetti. Düşüncelerimiz bu trajediyle paramparça olan depremzedelerle birlikte” ifadelerini kullandı.

Başkan Biden Cumnhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la depremin ardından yaptığı telefon görüşmesine değinerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söylediğim gibi, kendisini ilk deprem meydana geldikten sonra hemen aradım, ABD’nin tam desteğini, kurtarma ekiplerinin yardıma hazır olduğunu söyledim.” diye konuştu.

“Suriye’nin tüm bölgelerinde de önde gelen bağışçı ülkeyiz”

Biden, Suriye’de de yıkıma yol açan depremin ardındna orada da ABD’nin yardım faaliyetlerine destek verdiğinin altını çizdi.

Başkan Biden, “ABD kimin kontrolunda olduğuna bakılmaksızın Suriye’nin tüm bölgelerinde önde gelen bağışçılardan. Bu bir insan hayatı kurtarma meselesi. Yardıma ihtiyaç duyulan bu dönemde Türkiye ve Suriye halkının destenmesine güçlü bağlılığımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG