Erişilebilirlik

ABD Bir IŞİD Destekçisini Tutukladı


Femail ISIS
Femail ISIS

Amerikan vatandaşı bir kişiye IŞİD’e destek suçlamasıyla dava açıldı. Sempatizanın, örgüte katılmak için Ortadoğu’ya gittiği ve Ürdün’den Türkiye’ye seyahat etmek isterken Ürdün polisi tarafından tutuklandığı bildirildi

New Jersey’deki bir federal mahkemede açılan davanın iddianamesinde, Nader Saadeh’in, kardeşi Alaa Saadeh’in yanısıra New Yorklu ve New Jerseyli bazı diğer kişilerle beraber hareket ederek IŞİD’e maddi destek sağlamaya çalıştığı belirtiliyor.

İddianamede bir kişinin muhbirlik yaparak FBI’ı ve Birleşik Terörizm Görev Gücü’nü Nisan ayında uyardığı ve sanığın radikalleştiğini bildirdiği belirtiliyor.

Belgede, Saadeh’in, Ürdün’ün Amman kentine Mayıs ayında seyahat ettiği ve buradan sonra Türkiye üzerinden Irak ya da Suriye’deki IŞİD merkezlerine gitmeyi planlarken Ürdünlü yetkililer tarafından tutuklandığı ifade ediliyor.

Saadeh, suçlu bulunması durumunda 40 yıla kadar hapis ve 500 bin dolar para cezasına çarptırılabilir.

Soruşturma kapsamında FBI, bilgisayar kayıtlarından elde ettiği bilgilerle, Saadeh’in IŞİD videoları izlediğini ve Türkiye’ye uçak baktığı bilgilerine ulaşmış. FBI’ın diğer ulaştığı veriler arasında, Saadeh’in ailesinin kendisine IŞİD’e katılmaması için yalvardığı kısa mesajlar yer alıyor.

Nader’in kardeşi Alaa Saadeh 29 Haziran’da tutuklanmıştı. Alaa Saadeh de IŞİD’e maddi destek vermeye teşebbüsten ve bir tanığı ifadesini değiştirmeye zorlamak suçlarından yargılanacak.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG