Erişilebilirlik

ABD'den Çin Teknoloji Şirketi Huawei Hakkında İddianame


ABD ve Çin arasında ticaret savaşının çözümü için görüşmelerin yürütüldüğü bir dönemde, Amerika’dan Çin’in teknoloji şirketi Huawei’e yönelik hamle geldi. Şirket hakkında iki iddianame açıklayan ABD Adalet Bakanlığı Huawei’yi banka dolandırıcılığı ve Amerikan şirketine ait ticari sırları çalmakla suçladı.

ABD Adalet Bakanlığı, Huawei ve yöneticileri hakkında iki ayrı iddianame hazırladı. İddianamelerin birinde Huawei şirketi, ona bağlı iki şirket ve Huawei’in Mali İşler Müdürü Meng Wanzhou hakkında 13 ayrı suçlama yer alıyor. Huawei, banka ve para transferi dolandırıcılığı ile adaleti engellemekle suçlanıyor.

Bir diğer iddianamede de Huawei şirketi Amerikan telekomünikasyon şirketi T-Mobile’dan ticari sırları çalmakla suçlanıyor.

Bu iddianameler Çin’in en büyük teknoloji şirketi ve dünyanın da en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan Huawei’ye yönelik Amerikan yönetiminden gelen baskıyı daha da arttırıyor.

Huawei’in Mali İşler Müdürü Meng Wanzhou, 1 Aralık’ta Kanada’da gözaltına alınmıştı. Wanzhou, Huawei’in İran’la faaliyetleri konusunda Amerikan bankalarını yanlış yönlendirmekle suçlanıyor. Savcılar Huawei’i ABD yaptırımlarını ihlal ederek İran’a ekipman satmak için Hong Kong’da paravan bir şirket kullanmakla suçluyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG