Erişilebilirlik

ABD'de 29 Eyalette COVID Vakaları Artışta


Amerika genelinde BA.5 Omicron alt varyantı hızla yayılıyor. Ülkedeki vakaların yüzde 80’ini oluşturan BA.5 varyantı, hastane ve ölüm oranlarında da artışa neden oldu.

ABD’de, 29 eyalette bir önceki haftaya göre daha yüksek vaka sayısı rapor edildi. 20 eyalette yine bir önceki haftaya kıyasla daha fazla ölüm kaydedildi. 35 eyalette hastaneye yatış sayısı artarken 25 eyalette, yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören kişi sayısı da yükseliyor.

Amerika’da 29 Eyalette Vakalar Artışa Geçti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00

Johns Hopkins Üniversitesi'nin açıkladığı verilere göre, Amerika genelinde vaka sayıları 90 milyonu aştı. Haftalık veriler baz alındığında, ülke genelinde günde ortalama, 125,827 kişi virüse yakalanırken 347 kişi virüs sebebi ile hayatını kaybediyor.

Uzmanlar onaylanan vaka sayılarının, ev testleri yapmış olanlar ya da hiç test yaptırmadan asemptomatik olarak virüse yakalananları kapsamadığını belirterek gerçek vaka sayısının çok daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Ülkenin en kalabalık eyaletlerinden California’da da vaka sayıları hızla artıyor. Eyalette şu anda 4762 kişi virüse bağlı olarak hastanede tedavi görüyor. İki hafta önceki veriler göz önünde bulundurulduğunda bu sayı, %23,2’lik bir artışı işaret ediyor. Yine California hastanelerinde 550 kişi Corona virüsü sebebi ile yoğun bakım ünitelerinde tedavi altında.

Eyaletin en kalabalık bölgelerinden Los Angeles şehrindeyse, Perşembe günü 8700 yeni vaka kaydedildi. Bölgedeki bulaşma oranı da yüzde 16,4’e yükseldi.

Bölge sağlık yetkilileri, karar vermede belirleyici rol oynayan hastaneye yatış oranlarının, dikkatle takip edildiğini belirtiyor. 2 hafta önce her 100 bin kişide 10,5 kişi hastaneye yatarken, geçtiğimiz hafta bu oran 11,4’e yükseldi. Bölge yetkilileri, önümüzdeki haftanın Los Angeles için kritik olduğunu, hastaneye yatış oranlarının her 100 bin kişide 10 kişi veya altına düşmemesi halinde, 29 Temmuz’da maske kullanımın 2 yaş ve üzeri herkes için yeniden zorunlu olacağını ifade ediyor.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG