Erişilebilirlik

ABD'de Bir Süpermarkette Silahlı Saldırı


ABD’nin Virginia eyaletinin Chesapeake kentindeki bir süpermarkette silahlı bir kişinin ateş açması sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Bu, eyalette son bir ay içerisinde düzenlenen ikinci silahlı saldırı oldu.

Yerel saatle akşam 22.12’de bir süpermarkette silahlı bir kişi aniden etrafa ateş açmaya başladı. İlk anda açıklama yapan polis yetkilileri, saldırıda ölenler olduğunu, ölü sayısının 10 kişinin altında olduğunu söylemekle yetindi. Daha sonra şehir yönetimi tarafından Twitter'dan yapılan paylaşımda saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğinin tespit edildiği duyuruldu.

Verilen bilgilere göre, saldırgan da market içerisinde ölü olarak bulundu. Saldırganın intihar edip etmediği henüz bilinmiyor. Ancak olay yerinde polisin herhangi bir şekilde ateş açmadığı ya da saldırganla silahlı çatışmaya girmediği belirtildi.

Saldırganın market çalışanlarından biri olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Ancak polis, henüz saldırıya ilişkin net bir açıklama yapmadı. Yetkililer son derece büyük bir kapalı alana sahip market içerisinde saklanan ya da yaralanan başka kişiler olup olmadığını da uzun süre araştırdı. Bu esnada bölge halkından da olay yerinden uzak durmaları istendi.

Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde de bu ayın başlarında düzenlenen bir başka silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti. ABD’de üç ve daha fazla sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırılar toplu silahlı saldırı olarak değerlendiriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG