Erişilebilirlik

ABD'deki Gösterilerde 5 Polis Memuru Vurularak Yaralandı


Amerika’da George Floyd adlı siyahın polis tarafından gözaltına alındığı sırada nefessiz kalarak ölmesi sonucu başlayan gösteriler ülke genelinde sürüyor.

Missouri eyaletinin St. Louis kentinde gece boyu devam eden gösterilerde dört polis memuru mermilerin hedefi oldu. Polislerin tedavi için hastaneye kaldırıldığı ve durumlarının iyi olduğu açıklandı.

St. Louis Polis Teşkilatı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada polislere şehir merkezinde halen ateş edilmeye devam edildiğini ve detaylı bilgileri daha sonra paylaşacaklarını belirtti.

Las Vegas şehrindeki gösterilerdeyse bir polis memurunun silahla vurulduğu açıklandı. Vurulan polisin sağlık durumuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak polisin, gösteriler esnasında silahlı saldırı olduğu ihbarı üzerine bölgeye giden ekipte yer aldığı açıklandı.

New York’taysa iki polis memuruna kamyon çarptı. Yetkililer, kamyon şoförünün gözaltına alındığını ve olayda kasıt olup olmadığının soruşturulduğunu belirtti.

Amerika’da şu ana dek 23 eyalet ve başkent Washington’da sokaklarda kontolu sağlamak için Ulusal Muhafızlar görevlendirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG