Erişilebilirlik

ABD’den Demokratik Kurumlara Bağlılık Çağrısı


Jen Psaki
Jen Psaki

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türk yetkililere Türkiye’nin temel değerlerine ve demokratik kurumlarına bağlı kalma çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki’ye Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gönderdiği mektupla ilgili görüşü soruldu. Mektupta Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğü koşullarının iyileştirilmesi ve savunulması isteniyordu.

Günlük basın toplantısında konuşan Psaki soruya, “Medya özgürlüğü ve hukuki süreç tüm sağlıklı demokrasilerde kilit unsurlardır ve bu unsurlar Türkiye’nin anayasasında da mevcuttur,” yanıtını verdi.

14 Ağustos’ta, “hükümete muhalif medya bürolarına düzenlenen polis baskınlarının ardından gazetecilerin ve medya temsilcilerinin gözaltına alınmasıyla” ilgili Amerika’nın kaygılarını Ankara’ya ilettiğini hatırlatan Psaki, yanıtına “Türk yetkililere, eylemlerinin Türkiye’nin temel değerlerine ve demokratik kurumlarına desteği güvence altına alması yönündeki çağrımızı yapmaya devam ediyoruz” sözleriyle devam etti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG