Erişilebilirlik

ABD'den Türkiye'ye Rusya Yaptırımları Uyarısı


ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Türk Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Yunus Elitaş’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Türk Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Yunus Elitaş’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD’den Türkiye’ye, Rusya’ya yönelik yaptırımlarla ilgili uyarı geldi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Türkiye üzerinden yaptırımları delme girişimleri konusunda kaygıların aktarıldığı belirtildi.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Türk Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Yunus Elitaş’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, Adeyemo’nun Rusya ve Rus vatandaşlarının Türkiye üzerinden yaptırımları delme girişimleri aktarıldığı belirtildi.

Görüşmede, Ukrayna savaşı nedeniyle ABD ve 30 ülke tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlara ilişkin detayların görüşüldüğü ifade edildi. ABD’li bakan yardımcısı, yaptırımların Türkiye üzerinden delinme girişimlerine ilişkin kaygılarını Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş’a aktardı.

Görüşmede ayrıca Türk ekonomisi ve bankacılık sektörüne dair konular da gündeme geldi. Açıklamada “Adeyemo, ABD’nin Türk ekonomisinin başarısı konusundaki ilgisi ve ABD Hazine Bakanlığı’nın, bankacılık sektörünün bütünlüğünün korunması için Türk hükümetiyle işbirliğine olan bağlılığını dile getirdi” denildi.

Türkiye, hali hazırda Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmıyor. Bu durum zaman zaman batılı ülkeler ve ABD’de bazı kongre üyelerinin de eleştirilerine neden oluyor.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG