Erişilebilirlik

ABD Dışişleri Sözcüsü: 'Dinin Karalanmasına Karşıyız'


Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye’de ifade özgürlüğünün güçlü bir destekçisi olmakla birlikte kasıtlı olarak belli bir dinin mensuplarını karalayan konuşmaları üzüntüyle karşıladıklarını açıkladı.

İfade özgürlüğünün uluslararası açıdan tanınan bir hak olduğunu vurgulayan Patrick Ventrell, Türkiye’de ifade özgürlüğü konusundaki tavırlarının yüzde 100 net olduğunu, özgürce konuşma hakkını kullanmaya çalışan bireyleri cezalandırma çabalarının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Amerikalı sözcüye, piyanist Fazıl Say’a Twitter mesajından dolayı verilen hapis cezasıyla ilgili olarak Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin yorumu soruldu. Ricciardone, Twitter’da Ömer Hayyam’dan yaptığı alıntının ardından 10 ay hapis cezasına çarptırılan ama cezası askıya alınan Fazıl Say için, “Yanlış tuşa bastı” ifadesi kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ventrell, Büyükelçi Ricciardone’nin bu yorumu hangi bağlamda yaptığını bilmediğini söyledi. Patrick Ventrell bununla birlikte, “Türkiye’nin uzun vadeli istikrarı, güvenliği ve refahının en büyük garantisi temel ifade, toplanma ve dernek kurma özgürlüğünü desteklemesidir. Bunlar demokrasinin sağlığı için kritik önem taşır,” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG