Erişilebilirlik

ABD Ekipleri Adana İncirlik Hava Üssü’nde 


ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Adana İncirlik Üssü’nde Amerikalı arama kurtarma ekipleriyle
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Adana İncirlik Üssü’nde Amerikalı arama kurtarma ekipleriyle

ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi’nin kooordinasyonuyla oluşturulan iki arama-kurtarma ekibini taşıyan uçaklar Adana İncirlik Hava Üssü’ne indi.

USAID’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda iki uçağın, Türkiye’ye ulaştığı bildirildi.

ABD filosunun konuşlu olduğu İncirlik Üssü’nde arama kurtarma ekiplerini Ankara Büyükelçisi Jeff Flake karşıladı.

Büyükelçi Flake, Instagram hesabında paylaştığı kısa mesajında, ‘’Bugün Türkiye'nin güneyindeki İncirlik Hava Üssü'nde ABD'den deprem yardımına katılan iki kentsel arama kurtarma ekibi ağırlanıyor. 161 personel, 12 köpek ve 170 bin pound (77 bin kilo) ekipman’’ dedi. USAID’in açıklamasına göre bu ekipmanın içinde triyaj ve beton kırma aletleri de var.

Ekipleri Türkiye’ye taşıyan ABD Ulaştırma Komutanlığı (USTRANSCOM) da hava kuvvetlerine ait iki C-17 Globemaster III uçağındaki kurtarma ekipmanları arasında beton kırıcılar, jeneratörler, tıbbi malzemeler, çadırlar, su ve su arıtma sistemlerinin bulunduğunu kaydetti.

USTRANSCOM Komutanı Hava Kuvvetleri Generali Jacqueline Van Ovost, "Yıkıcı depremlerin ardından kalplerimiz Türkiye ile birlikte. Bizim mesleğimizde hiçbir şey ihtiyacı olanlara insani yardım ulaştırmaktan daha asil değildir ve müttefikimiz Türkiye'yi desteklemekten gurur duyuyoruz" açıklaması yaptı.

1999 yılındaki depremde de görev yapan Fairfax kentsel arama-kurtarma ekibinin de yer aldığı Amerikan ekibinin, arama-kurtarma çalışmalarına bugün başlayacağı duyuruldu.

USAID'in depreme müdahaleden sorumlu Afet Yardım Müdahale Ekibi’nin lideri Stephen Allen dün, ekiplerin, Türk yetkililerin koordinasyonuyla Adıyaman'da görevlendirileceğini açıklamıştı.

Amerikalı ekiplerin öncelı̇klı̇ alanlarda çalışmasını sağlamak ı̇çı̇n, Türk hükümetı̇ ı̇le bı̇rlı̇kte çalışacağını kaydeden USAID yetkilisi, ‘’Öncelı̇klı̇ hedef ı̇lk günlerde kentsel arama ve kurtarma olacak’’ demişti.

Allen, ‘’Türkı̇ye'de arama ve kurtarmanın ötesı̇nde yardımların devam etmesı̇nı̇ beklı̇yoruz’’ diye konuşmuştu.

ABD’nin doğusunda Virginia ve batısında California eyaletlerinde bulunan ilçe düzeyindeki kentsel arama ve kurtarma birimleri, ülkenin uluslararası alanda çalışan tek iki ekibi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG