Erişilebilirlik

ABD Heyeti İdlib için Türkiye’de


ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Pazartesi günü geldikleri Ankara’daki temaslarının ardından Salı günü sınır bölgesinde ve mülteci kamplarında incelemelerde bulunmak üzere Hatay ve Gaziantep’e geçecek.

ABD BM Daimi Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, Craft’ın beraberinde Jeffrey’yle birlikte 2-4 Mart günlerinde Türkiye’de olacağı bildirildi. Açıklamaya göre Craft ve Jeffrey, Pazartesi günü Ankara’ya geldi ancak burada resmi temasları olup olmadığı noktasında herhangi bir bilgi verilmedi. Craft ve Jeffrey’nin İdlib’den insani göç yaşanmasıyla ilgili tablo hakkında bilgi almak ve mevcut Suriyeli sığınmacılarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Hatay ve Gaziantep’teki sınır bölgelerine gideceği ifade edildi.

Ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamadaysa, “Rusya ve İran’ın desteklediği Esat rejimi güçleri, yüzlerce sivilin ölümüne ve Suriye’deki iç savaşın 9 yıl önce başlamasından bu yana en yüksek yerinden edilmiş insan sayısını teşkil edecek şekilde yaklaşık bir milyon kişinin ülkeden kaçmasına neden olan, gaddar bir askeri harekat başlatmıştır. Büyükelçi Craft, ziyareti sırasında, dondurucu kış koşullarında erzak ve doğru düzgün barınma imkanı olmadan hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli topluluklara ve yerinden edilmiş insanlara BM yetkisi dahilinde sınırın aşılarak kritik önem taşıyan insani yardımın ulaştırılmasına acilen ihtiyaç olduğunun altını çizecektir. Büyükelçi, Türkiye’deki temasları çerçevesinde, artan insani krize karşılık vermek için yorulmak bilmeden çalışan BM yetkilileri ve STK görevlileriyle de bir araya gelecek. Büyükelçi Craft, bu temaslarının akabinde, New York’a dönmeden önce, üst düzey Türk görevlilerle kuzeybatı Suriye’deki mevcut insani durumu ele alacak” denildi.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG