Erişilebilirlik

ABD: "Ukrayna’da Savaş Kış Mevsiminde Yavaşlayacak"


Amerikan istihbarat servisleri Ukrayna’daki savaşın yavaşlamakta olduğunu ve bu kış aylarında da bunun muhtemelen devam edeceğine inandıklarını belirtti.

Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines, bununla birlikte Ukrayna güçlerinin direnişinin zayıfladığına dair bir kanıt olmadığını kaydetti.

Haines, iki tarafın da bahar mevsiminde karşı saldırı için düzeltmeler, ikmaller yapacağını belirtti.

Ukrayna’daki savaş dokuzuncu ayında ve Rusya ele geçirdiği topraklarından yarısından fazlasını kaybetmiş durumda.

California’da bir forumda konuşan Haines, şu anda Ukrayna’daki savaşın ülkenin doğusunda çoğunlukla Bakhmut ve Donetsk çevresinde gerçekleştiğini kaydetti.

Çatışmaların Rusya’nın Herson’un batısından askerlerini çekmesinin ardından yavaşladığını söyleyen Haines, çatışmalarda azalan bir tempo olduğunu ve gelecek aylarda da bunun devam etmesini beklediklerini belirtti.

Haines, Amerikan istihbaratının Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in bu aşamada ordusunun nasıl bir meydan okumayla karşı karşıya olduğuna dair tam bir resme sahip olmadığını düşündüğünü de söyledi.

Ulusal İstihbarat Direktörü, Rus ordusunda cephane eksikliği, moral bozukluğu, tedarik, lojistik sorunlara dikkat çekti.

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Batılı müttefiklerin Rus petrolünü varil başına 60 dolardan fazlaya satın alınmaması yönündeki kararını “zayıf” olarak niteledi.

Zelenski, bu kararın Rus ekonomisine önemli bir zarar vermeyeceğini kaydetti.

Batılı ülkelerin deniz yoluyla taşınan Rus petrolüyle ilgili aldığı bu karar yeni haftanın ilk günü yürürlüğe giriyor.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova’nın bu harekete hazırlıklı olduğunu ve petrolünü bu fiyata satmayacağını kaydetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG