Erişilebilirlik

ABD Iraklı Milislere de Eğitim Vermeyi Düşünüyor


Irak'ın Nuhayb kasabasına giren Şii milisler silahlarını kontrol ediyor
Irak'ın Nuhayb kasabasına giren Şii milisler silahlarını kontrol ediyor

Asya gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Carter, Irak’ta son zamanlarda yaşananları değerlendirdi. Savunma Bakanı Bağdat’ın batısındaki Anbar ilinin merkezi Ramadi’nin IŞİD’in eline geçmesinin, ülkede ABD’nin yetenekli kara gücü oluşturabilecek bir ortağa gereksinimi olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. ABD, Ağustos ayından bu yana Irak’ta hava operasyonları düzenliyor ancak ülkeye tekrar bir kara gücü yollamayı henüz gündeme almadı.

Ramadi’nin IŞİD’in eline geçmesinden sonra Carter’ın Irak ordusunun savaşma iradesini sorgulamasının ardından, Beyaz Saray derhal IŞİD’le mücadelede Irak’a desteklerinin sürdüğü yolunda bir açıklama yayınlamıştı.

Savunma Bakanı son yaptığı açıklamada, eğitim ve teçhizatın Irak güçlerinin görevlerini yapmaları konusunda özgüvenlerini arttıracağını belirtti. Carter, Sünniler’in mücadeleye dahil edilmesinin de bu girişimin bir parçası olması gerektiğini ekledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Amerika’nın Ramadi’nin geri alınması için çok mezhepli bir güce gereksinim olduğunu düşündüğünü açıkladı.

Irak’ın çok kültürlü bir ülke olduğunu belirten Earnest, ülkenin ancak tüm bu farklı grupların yardımlaşmasıyla IŞİD’i ülkeden kovabileceğini ve geri alınan toprakları tutabileceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG