Erişilebilirlik

ABD’ye kaçan trafik kazası şüphelisi ve annesi için Interpol’den kırmızı bülten


Türkiye’nin, İstanbul'da ölümcül bir trafik kazasına karışıan 17 yaşındaki T.C. ve birlikte ABD'ye kaçtığı annesi hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebinin Interpol tarafından kabul edildiği belirtiliyor.
Türkiye’nin, İstanbul'da ölümcül bir trafik kazasına karışıan 17 yaşındaki T.C. ve birlikte ABD'ye kaçtığı annesi hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebinin Interpol tarafından kabul edildiği belirtiliyor.

Türkiye’nin, İstanbul'da ölümlü bir trafik kazasına karışıan 17 yaşındaki T.C. ve birlikte ABD'ye kaçtığı annesi hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebinin Interpol tarafından kabul edildiği belirtiliyor.

Reuters’ın Anadolu Ajansı’na dayandırdığı habere göre Interpol, Türk roman yazarı ve şair Eylem Tok ile Mart ayında yaşanan trafik kazasının ardından Mısır üzerinden ABD'ye birlikte gittiği oğlu için Perşembe günü kırmızı bülten çıkardı.

17 yaşındaki T.C., 1 Mart’ta İstanbul’da Eyüpsultan’daki bir ormanlık alanda yaşanan ve 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının şüphelisi olarak aranıyor.

Tok ve oğlunu New York'ta gösteren görüntüler Mart ayında Türk medyasında yayınlanmış ve Türkiye yine Mart ayı içinde anne ve oğlu için ABD makamlarına iade talebinde bulunmuştu.

Interpol’ün yayınladığı kırmızı bülten, kolluk kuvvetlerine iade, teslim veya benzeri bir yasal işlem için bir kişinin yerini tespit etme ve geçici olarak tutuklama talebi özelliğini taşıyor.

Türk basınında yer alan haberlere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Oğuz Murat Aci'nin ölümü ve dört kişinin yaralanmasıyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Tok, olaydan birkaç gün sonra Demirören haber ajansı tarafından yayınlanan yazılı bir açıklamasında, “Biz dönüp doğru olanı yapacağız ve adalete teslim olacağız. Hem kendim adına hem de oğlum adına tüm kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Forum

STÜDYO VOA

Eylem Tok ve oğlu Boston’da gözaltına alındı – 14 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG