Erişilebilirlik

ABD Kobani'ye Havadan Silah ve Malzeme Attı


Suruç kasabasının dışında bir tepede Kobani'deki çatışmaları izleyen halk
Suruç kasabasının dışında bir tepede Kobani'deki çatışmaları izleyen halk

Amerikan ordusu Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan Kürt milislere yardım için askeri kargo uçaklarıyla silah, mühimmat ve sağlık malzemesi attığını açıkladı

Amerikan ordusu Kobani’de IŞİD militanlarıyla savaşan kürt milislere havadan silah, mühimmat ve sağlık malzemesi attığını bildirdi. Yardım malzemesinin Irak Bölgesel Kürt Yönetiminden sağlandığı belirtildi.

ABD Merkez Komutanlığı Pazar akşamı C-130 kargo uçaklarından atılan malzemenin Kürtlere kenti ele geçirmeye çalışan IŞİD’i durdurmalarına yardım etmeyi amaçladığını açıkladı. Dört saat süren hava operasyonunda uçakların nereden kalktığı açıklanmadı ancak alçaktan ve yavaş uçan uçaklara IŞİD’in hava savunması olmadığı için savaş jetlerinin eşlik etmediği belirtildi.

Üst düzey yetkililer Cumartesi günü Başkan Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak hava operasyonu yapılacağını haber verdiğini açıkladı.

Erdoğan, Amerikan hava operasyonundan önce Suriyeli Kürt milisleri terör örgütü PKK ile “aynı" gördüğünü belirterek silah yardımı yapmayacağını söylemişti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Cumartesi gecesi gerçekleşen görüşmede Obama’nın Türkiye’nin binlercesi Kobani’den olmak üzere bir milyonun üzerinde mülteciye evsahipliği yapmasını takdirle karşıladığını söylediği de belirtildi.

Açıklamaya göre iki lider IŞİD’e karşı işbirliğini güçlendirmek için birlikte çalışmayı sürdürme sözü verdi. Obama ve Erdoğan’ın ayrıca Afganistan’da barış ve istikrarı güçlendirme çabalarında yakın işbirliğini sürdürme gereği üzerinde durdurdukları da bildirildi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG