Erişilebilirlik

ABD, Kongra-Gel Liderlerinin Malvarlıklarını Dondurdu


四次奧運賽艇金牌得主馬修.平森特(Matthew Pinsent)舉著奧運火炬跑步經過倫敦漢普頓宮(7月27日)。
四次奧運賽艇金牌得主馬修.平森特(Matthew Pinsent)舉著奧運火炬跑步經過倫敦漢普頓宮(7月27日)。

Amerika Maliye Bakanlığı, Kongra-Gel örgütünün kurucu ve liderlerine karşı mali yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bakanlık, örgüt liderlerini uyuşturucu kaçakçısı olarak sınıflandırıldığını bildirdi.

ABD Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Cemil Bayık, Duran Kalkan, Remzi Kartal, Sabri Ok ve Adem Uzun’un malvarlıkları donduruldu.

Açıklamada, eski adı PKK olan Kongra Gel örgütünün Beyaz Saray tarafından “uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir örgüt” olarak sınıflandırıldığı hatırlatıldı. Maliye Bakanlığı, örgütün Avrupa’daki ağını kullanarak afyon ve hintkeneviri ürettiğini ve naklettiğini; buradan sağladığı kazançla da silah ve malzeme temin ettiğini vurguladı. Açıklamada Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın da Kongra-Gel’i yabancı bir terör örgütü olarak sınıflandırdığı da belirtiliyor.

ABD Maliye Bakanı’nın geçici Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı David Cohen, “Kurucularına, liderlerine ve maddi kaynaklarına karşı aldığımız bu önlemle Kongra-Gel’in kalbine darbe vuruyoruz. Bu örgütün terör faaliyetlerini destekleyen yasadışı uyuşturucu ticaretinin gelirini bastırmaya devam edeceğiz,” dedi.

Yaptırım kararıyla malvarlıkları dondurulan bu kişilerle ticari veya mali ilişkilere girilmesi yasaklandı.

Türk Dışişleri Bakanlığı Amerikan yönetiminin adlığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Kararı değerlendiren Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal PKK'nın uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddialarını yalanladı. Söyleşiyi yukarıdaki bağlantıya tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG