Erişilebilirlik

ABD Kongresi'nde UFO'larla İlgili Oturum Düzenlendi


Amerikan Kongresi, 50 yıl aradan sonra UFO’lar hakkındaki ilk oturumunu düzenledi. Ancak hükümetten, uzaylıların var olduğuna ilişkin herhangi bir doğrulama gelmedi.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Alt Komisyonu'nda ifade veren ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, tanımlanamayan uçan nesnelerle ilgili sürdürdükleri soruşturmaya ilişkin yeni açıklamalarda bulunmadı. Ancak yetkililer, oluşturulan bir görev gücü için başkan seçtiklerini bildirdi. Yeni görev gücünün, hükümetin resmi olarak "tanımsız hava olgusu" olarak adlandırdığı UFO'lar hakkında veri toplama çalışmalarını yönetmesi öngörülüyor.

Savunma Bakanlığı İstihbarat Müsteşarı Ronald Moultrie, pilotları ve diğer askeri personeli, gördükleri her türlü sıradışı durumu bildirmeye teşvik ettiklerini söyledi.

Verdiği ifadede "Uzayda ne olduğunu biz de sizin kadar bilmek istiyoruz" şeklinde konuşan Moultrie, kendisinin de bir bilimkurgu hayranı olduğunu söyledi ve "Sadece sizden değil, ailelerimizden de gece gündüz sorular geliyor" dedi.

Hem Demokrat hem Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, UFO'ları bir ulusal güvenlik meselesi olarak kabul ediyor. Askeri üslerin yakınında ve kıyılarda, gözle görülür sürüş gücüne sahip olmadan havada uçan araçların olduğu rapor edilmişti. Bu raporlar, görgü tanıklarının gizli Çin ya da Rus teknolojisine tanık olmuş olabilecekleri şüphelerini arttırdı.

UFO gözlemleri, genellikle kısa süreli oluyor. Bazı görüntüler kameraya bir anlığına yansıyor. Amerikan hükümetinin UFO'lar hakkında kamuoyuna açıklanmayan bazı teknik bilgilere sahip olduğu inancıysa oldukça yaygın.

Geçen yıl istihbarat yetkililerinin yayınladığı bir ön rapora göre gizemli hız ya da yörüngede seyreden hava aracı ya da diğer aygıtlarla ilgili 144 vaka rapor edildi. Bu vakaların biri dışında hepsinde, soruşturmacıların olayın doğasını geniş kapsamlı olarak bile tanımlayabilecek ölçüde veri olmadığı sonucuna varıldı.

Oturum sırasında Donanma İstihbarat Direktör Yardımcısı Scott Bray, bir F-18 askeri uçağından çekilen kısa bir görüntüyü paylaştı. Videonun sadece tek karesinde balona benzeyen bir görüntüye işaret eden Bray, "Gördüğünüz gibi tanımsız hava olgusunu belirlemek sandığınızdan çok daha zor" dedi.

Oturuma başkanlık yapan Indiana eyaleti Demokrat Parti temsilcisi Andre Carson, yetkilileri, "gerçeklerin gideceği yolu izleme istekliliği" göstermeye çağırdı.

Arkansa eyaletinden Cumhuriyetçi Partili Rick Crawford ise soruşturmaların amacının "uzaylılara ait uzay aracı bulmak değil üstün istihbarat sunmak" olduğunu kaydetti.

Crawford, "Faaliyet gösterdiğimiz hassas alanlardaki nesneleri anlayamamak, sakınmamız gereken istihbarat zafiyetlerine eşdeğerdir" şeklinde konuştu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG