Erişilebilirlik

ABD Kürt Referandumuna Tepkili


Amerika, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Pazartesi günü düzenlediği bağımsızlık referandumundan hayal kırıklığı duyduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in imzasını taşıyan yazılı açıklamada Amerika’nın Iraklı Kürtler’in tek taraflı olarak referanduma gitmesinden duyulan hayal kırıklığı dile getirildi. Açıklamada “Amerika’nın Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti ile kurduğu tarihi ilişki, bağlayıcılığı olmayan bu referandum nedeniyle değişmeyecektir, ancak atılan bu adımın Kürdistan bölgesine ve halkına istikrarsızlık ve zorluk getireceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada “Tek taraflı referandum, Kürdistan Bölgesel Hükümeti’nin hem Irak hükümetiyle hem de komşu ülkelerle ilişkilerini son derece karmaşık hale getirecektir. IŞİD’e karşı savaş halen sona ermedi, aşırılık yanlısı gruplar bölgedeki istikrarsızlığı sömürmek için fırsat kolluyor. İnanıyoruz ki tüm taraflar Irak’ın geleceğini iyileştirmek için yapıcı bir diyalog içine girmeli. Amerika şiddete ve sınırları aşmak için yapılan tek taraflı eylemlere karşıdır” denildi.

Açıklamada Amerika’nın birleşik, federal, demokratik ve refah içinde bir Irak’ı desteklediği belirtildi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG