Erişilebilirlik

ABD'li Ünlü Yorumcu Maç Sırasında Öldü


Grant Wahl
Grant Wahl

ABD’nin tanınmış futbol yorumcularından biri olan Grant Wahl, Katar’daki Dünya Futbol Şampiyonası’nda, Hollanda – Arjantin karşılaşması sırasında stadyumda hayatını kaybetti.

Ünlü yorumcunun stadyumda basına ayrılan bölümde maçı izlerken aniden fenalaştığı belirtildi. Stadyumda ilk müdahalesi yapılan Wahl, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

48 yaşındaki gazeteci Wahl, Lusail Stadyumu’nda oynanan maçı takip ederken maçın uzatma bölümlerinde rahatsızlandı. Wahl’in ölüm nedenine dair henüz detaylı bir açıklama yapılmadı.

ABD Futbol Federasyonu yaptığı bir açıklamayla üzüntü ve taziyelerini paylaştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da haberin ardından Wahl’in ailesiyle yakın irtibat içerisinde olduklarını belirtti.

Wahl, ABD’nin Galler’le oynadığı maça LGBT toplumuna desteğini göstermek adına üzerinde gökkuşağı bulunan bir t-shirtle gelmiş, stadyuma alınmamış ve 25 dakika gözaltında tutulduğu bilgisini paylaşmıştı. Grant Wahl, ayrıca Katarlı yetkililer tarafından bir süre telefonuna da el konulduğunu açıklamıştı.

Kendi internet sitesinde yayımladığı son makalelerinden birinde Wahl, çok çalışma uykusuzluk ve stress nedeniyle bir süre önce Katar’da FIFA’nın sağlık merkezine gittiğini yazmıştı. Ailesi Wahl’ın bilinen herhangi bir sağlık sorunu olmadığını ve sağlık bir yaşam sürdüğünü belirtti.

Whal’in ölümünün ardından FIFA Başkanı Gianni Infantino da bir taziye mesajı yayımladı.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG