Erişilebilirlik

Pekin Kış Olimpiyatları Açılış Törenine Kimler Katılacak?


ABD’nin diplomatik olarak boykot etme kararı aldığı, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek olan 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na katılacak devlet ve hükümet başkanları, netleşiyor. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in oyunlara ev sahibi sıfatıyla katılacağı açıklandı ve resmi programı ilan edildi. Açıklama, Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

ABD yönetimi bir süre önce aldığı kararla Çin’in Uygur özerk bölgesindeki Müslüman azınlık gruplara yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle Kış Olimpiyat Oyunları’na diplomatik katılım göstermeyeceğini duyurmuştu.

ABD’nin ardından aralarında Avustralya’nın da bulunduğu bazı ülkeler de benzer şekilde oyunlarına diplomatik katılım göstermeyeceklerini ilan etti. Ancak ABD dahil tüm ülkelerin sporcuları oyunlarda yarışacak. Çin, ABD’nin diplomatik boykot kararını eleştirmiş ve misilleme yapılacağını açıklamıştı.

Olimpiyat oyunlarının açılış törenine katılacak isimler arasında Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres de yer alacak.

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları, 4 Şubat’ta düzenlenecek resmi açılış töreniyle başlayacak.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG