Erişilebilirlik

New York Belediyesinden Kar Fırtınası Uyarısı


ABD’nin kuzeydoğu eyaletleri yeni bir kar fırtınasının etkisi altına girdi. New York, New Jersey, Massachusetts, Pennsylvania ve Connecticut eyaletlerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipinin başta New York olmak üzere bölgedeki bazı kentlerde yaşamı olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Hava tahmin uzmanlarına göre New York’un bazı bölgelerinde kar kalınlığın 30-40 santimetreyi bulması bekleniyor.

“İşten erken çıkarsanız iyi olur”

New York Belediye Başkanı Bill de Blassio kar fırtınasıyla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Tuzlama çalışmaları yapacak araçların kar yağışıyla birlikte görevlerine başlayacaklarını belirtti.

Blasio, kar fırtınasının öğleden sonra ve akşam saatlerinde kenti etkisi altına almasını beklediklerini belirterek, “İşlerinizden erken çıkabiliyorsunuz çıkın. Bu diğerlerinden farklı bir kar fırtınası olacak. Yavaş ilerliyor ve çok değişken. Saatte yağan kar yağışı hızı artabilir, azalabilir. Tahminler doğrultusun kentte 20- 25 santimetrelik bir kar kalınlığı bekleniliyor. Bazı semtlerde kar kalınlığı 40 santime kadar çıkabilir” dedi.

New Jersey Valisi Phil Murphy, bu akşam yerel saatle 20.00’den itibaren eyalette olağanüstü hal ilan edileceğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

New York Belediyesi’ne bağlı ekiplerde kente tuzlama çalışmaların 12 saatlik vardiyalarla, 2400 kişilik ekip tarafından 700 araçla aralıksız süreceğini açıkladı.

Bölgeyi etkisi altına alması beklenen yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle New York havaalanlarında birçok seferin iptal edileceği belirtildi. Kent içi toplu taşıma araçları, şehirlerarası tren seferlerinin aksamalar bekleniyor.

New York’taki üç havaalanında olumsuz hava şartlar yüzünden en az 1500 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

Sabah saatlerinden itibaren kentin hava ulaşımını sağlayan alanlardan Newark’ta 550, JFK’de 450, LaGuardia’da 425 uçuş iptal edildi. Bir çok tarifeli seferinde gecikmeli olarak yapıldığı ifade edildi.

Geçen hafta bölgede yaşanan fırtınanın yüzünden 8 kişi hayatını kaybetmişti. New York Valisi Andrew Cuomo dün yaptığı basın toplantısında halen 78 bin kişiye elektrik verilemediğini bunun kabul edilmez olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG