Erişilebilirlik

ABD ordusu Kızıldeniz'de insansız hava araçlarını vurdu


Bölgede bulunan ABD kuvvetleri ticari gemilere yönelik saldırıları önlemeye çalışıyor.
Bölgede bulunan ABD kuvvetleri ticari gemilere yönelik saldırıları önlemeye çalışıyor.

Kızıldeniz’de ticari gemilere yönelik yeni bir saldırı girişimi önlendi. ABD kuvvetleri yaptığı açıklamada, bölgede insansız hava araçlarını vurduğunu duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin Cuma günü Kızıldeniz üzerinde birkaç insansız hava aracını (İHA) vurarak düşürdüğünü ve ayrıca Husi güçlerinin Yemen'den fırlatmaya hazırlandığı dört insansız hava aracını da imha ettiğini bildirdi.

Centcom'dan yapılan açıklamada "ABD güçleri Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde İHA'ları tespit etmiş ve bunların bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması gemileri için yakın bir tehdit oluşturduğunu belirlemiştir" denildi.

ABD’nin başını çektiği koalisyon güçleri daha önce Yemen’de Husi hedeflerine yönelik operasyon da düzenlemişti.

Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasının ardından İsrail’e giden ve ürün taşıyan gemileri hedef alan insansız hava araçlı ve roketli saldırılar düzenliyorlar.

Yemen'deki hedefler vuruldu açıklaması

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Cumartesi akşam saatlerinde yaptığı bir açıklamayla Yemen'de bazı hedeflerin vurulduğunu duyurdu.

Açıklamada, "3 Şubat günü, Sanaa saatiyle akşam 19:20 sularında, ABD Merkez Komutanlığı kuvvetleri Kızıldeniz'deki gemilere fırlatılmak üzere hazırlanan altı adet gemisavar seyir füzesine karşı meşru müdafaa amaçlı saldırılar düzenledi. ABD kuvvetleri seyir füzelerini Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde tespit etmiş ve bunların bölgedeki ABD Donanması gemilerine ve ticari gemilere yönelik yakın bir tehdit oluşturduğunu belirlemiştir. Bu eylem, seyrüsefer özgürlüğünü koruyacak ve uluslararası suları ABD Donanması ve ticaret gemileri için daha güvenli ve emniyetli hale getirecektir" denildi.

Forum

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG