Erişilebilirlik

ABD Ordusu Nijer’deki Saldırıyı Doğruladı


Amerikan ordusu, Nijer’in güneybatısında görev yapan Amerikan-Nijer ortak devriyesinin uğradığı saldırıda üç Amerikan askerinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Amerikan Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, saldırıda ölen askerlerin Yeşil Bereliler olarak bilinen ve ordu bünyesinde özel güç olarak görev yapan birliğe mensup olduklarını bildirdi.

Amerikan ordusunun Afrika’daki karargahı AFRICOM’dan yapılan açıklamadaysa, Nijer Silahlı Kuvvetleri’nden bir askerin de saldırıda öldüğü kaydedildi.

Washington’daki Fransa Büyükelçiliği’nden Emmanuelle Lachaussee, Fransız güçlerin saldırıdan sonra Amerikan askerlerinin bölgeden tahliye edilmesine yardım ettiğini söyledi.

Amerikalı ve Nijerli askerlerin ortak yürüttüğü devriyeye yönelik saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. AFRICOM’a göre saldırı, Nijer’in başkenti Niamey’in yaklaşık 200 kilometre kuzeyinde, Nijer-Mali sınırı yakınlarında düzenlendi.

Amerika’nın Nijer’de yaklaşık 800 askeri bulunuyor. Bu askerler Amerikan Büyükelçiliği’ne destek vermenin yanı sıra IŞİD’le mücadele eden Nijerli güçlerin eğitimine de katkı sağlıyor.

Nijerya merkezli Boko Haram terör örgütü Nijer’in doğusunda, Cezayir merkezli Mağrip El Kaidesi ve IŞİD militanlarıysa ülkenin batısında faaliyet gösteriyor.

AFRICOM’dan yapılan açıklamada ayrıca Amerikalı personelin saldırıya uğradığı sırada terörle mücadele operasyonlarında Nijerli güvenlik güçlerine destek sağladığı ve danışmanlık yaptığı bildirildi.

Açıklamaya göre iki yaralı asker de Almanya’daki Landsthul Tıp Merkezi’ne nakledildi.

Beyaz Saray Başkan Trump’ın saldırı konusunda bilgilendirildiğini duyurdu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG