Erişilebilirlik

ABD Temsilciler Meclisi’nde Türkiye’yi Öven Tasarı Sunuldu


ABD Temsilciler Meclisi’nde Türkiye’nin Suriyeli mültecilere destek vermesini öven bir tasarı sunuldu. Tasarı Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’nda oya sunulacak.

Amerikan Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde sunulan tasarı Suriye’de şiddet olaylarına son verilmesi ve insan haklarıyla demokrasinin güvence altına alınması çağrısında bulunan Türkiye’nin liderliği övülüyor. Tasarıda, “Türk hükümetinin Suriyeli mültecilerin insani ihtiyaçlarını karışılamasın takdir ediyoruz” deniyor. Tasarıda ayrıca Türkiye, küresel insani krizlerde öne çıkmaya başlayan bir ülke olarak niteleniyor.

Tasarı metninde Türkiye’nin 25 bin Suriyeli mülteciye kapılarını açtığı vurgulanıyor ve devamla şöyle deniyor: “Türk hükümeti cömert ve devamlı misafirperverlik sergiliyor; sınırları içinde mülteci konumuna düşen Suriyelilere karşı sorumlu davranıyor; kaçan Suriyelilere kapılarını açık tutuyor ve onların insani ihtiyaçlarına karşılık veriyor.”

Kızılay tarafından verilen yardımın uluslararası standartların üzerinde olduğu vurgulanan tasarıda bölgedeki Türk halkının misafirperverliğinden de övgüyle söz ediliyor.

Demokrat Partili New York Milletvekili Gregory Meeks tarafından hazırlanan tasarı Amerikan Kongresi’ndeki Türk Dostluk Grubu eş başkanları Demokrat Partili Virginia milletvekili Gerry Connelly; Demorkat Partili New York milletvekili Stephen Cohen ve Cumhuriyetçi Partili Kuzey Carolina milletvekili Virginia Foxx tarafından da imzalandı.

XS
SM
MD
LG