Erişilebilirlik

ABD ve İran Arasında Petrol Tankeri Gerilimi


İran’a yönelik yaptırımlar kapsamında ABD’nin bir İran tankerindeki petrol el koyduğu buna karşın İran’ın da petrol yüklü bir tanker alıkoyduğu belirtiliyor.

Petrol piyasalarında çalkantılı seyir devam ederken ABD’nin İran’a ait petrol el koyması Washington ve Tahran arasındaki gerilimi daha da arttırıyor. İran, nükleer programıyla bağlantılı yaptırımları tanımazken petrol satışını arttırıyor.

Washington, İran’ı nükleer silah geliştirmeye çalışmakla suçlarken İran’sa nükleer programının sivil amaçlara yönelik olduğunu ve nükleer silah geliştirmeye çalışmadıklarını savunuyor.

Deniz güvenliği şirketi Ambrey, ABD’nin İran’a ait petrol el koymasın olayının İran’ın son olarak bir petrol tankerini alıkoymasından beş gün önce yaşandığını belirtiyor. Ambrey şirketi, İran’ın hareketinin ABD’ye yanıt amaçlı olduğunu değerlendiriyor.

ABD’nin içerisindeki petrole el koyduğu tankerin de İran’ın alıkoyduğu tankerin de benzer kapasitelere sahip oldularına dikkat çekiliyor. Bu noktada kısasa kısas yapıldığı değerlendirmesinde bulunuluyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG