Erişilebilirlik

ABD'de IŞİD'e Katılmak İsteyen 3 Kişi Tutuklandı


FBI Başkanı James Comey terör zanlılarının tutuklandığını açıklarken
FBI Başkanı James Comey terör zanlılarının tutuklandığını açıklarken

New York'ta Türkiye'ye üzerinden Suriye'ye gitmek isterken yakalanan ikisi Özbekistan biri Kazakistan vatandaşı olan zanlılar Amerika içinde terör eylemi planlamakla suçlanıyor

Amerikalı yetkililer, IŞİD’e destek vermek amacıyla Başkan Barack Obama, polis görevlileri ve FBI ajanlarını öldürmek için plan yapmakla suçladıkları üç kişiyi tutukladı.

Yetkililer, ikisinin Özbekistan, birinin Kazakistan vatandaşı olduklarını ve New York’ta yaşadıklarını bildiriyor.

ABD Adalet Bakanlığı, güvenlik güçlerinin Türkiye üzerinden Suriye’ye gitmeye çalışan Kazakistan vatandaşı Akhror Saidakmetov’u New York uluslararası havaalanı John F. Kennedy’de yakaladıklarını bildirdi. Amerikalı yetkililer, New York-İstanbul arası uçak bileti alan Özbekistan vatandaşı Abdüresul Hasanoviç Yuraboev’in de gelecek ay Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmayı planladığını açıkladı. Yetkililer, ikinci Özbek zanlı Abror Habibov’un ise, Saidakhmetov’un IŞİD’e katılma planlarına ekonomik destek verdiğini bildirdi.

Zanlıların ülkeden ayrılamamaları halinde IŞİD’e Amerika’da eylem yapmayı önerdikleri de belirtiliyor.

Amerikalı yetkililer, Yuraboev’in Ağustos 2014 te bir Özbek web-sitesinde IŞİD lehine yazdığı lazıları gördükten sonraüç kişiyi izlemeye aldıklarını bildirdi. Yetkililer, Yuraboev’in IŞİD’in kendisinden istemesi halinde Başkan Obamayı öldürmeyi önerdiğini de söyledi. Yetkililer ayrıca, Saidakhmetov’un otomatik bir tüfek alarak IŞİD’e katılmasını engellemek isteyen polis görevlilerini ve FBI ajanlarını vuracağını söylediğini de belirtiyor.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG