Erişilebilirlik

ABD'de Radyoloji Profesörü Olan Dr. Esma Akın'dan Önemli Tavsiyeler


ABD'de Radyoloji Profesörü Olan Dr. Esma Akın'dan Önemli Tavsiyeler
ABD'de Radyoloji Profesörü Olan Dr. Esma Akın'dan Önemli Tavsiyeler

Kanser ve diğer önemli hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılan radyoloji, Amerika’da son yıllarda çok tartışılır oldu. Bazı kesimler, radyolojinin yanlış ve bilinçsiz şekilde kullanılması durumunda faydasından çok zararı olacağını düşünüyor. Amerika'nın Sesi'nden Özge Övün Sert, bu konuyu, Amerika’nın en tanınmış üniversitelerinden George Washington Üniversitesi Nükleer Tıp Bölümü Başkanı Prof. Dr. Esma Akın’la konuştu. Özge Övün Sert'in sorularını yanıtlayan Akın, radyolojinin Amerika ve Türkiye’deki kullanımı hakkında bilgi verdi.

George Washington Üniversitesi’nde radyoloji profesörü olarak görev yapan Dr. Esma Akın, 11 yıldır Nükleer Tıp Bölümü’nün de başkanı. Dr. Akın, radyolojik tanı ve tedaviler hakkında bilgileri verirken, radyolojinin hastalarda kullanımı konusunda dikkatli davranılması gerektiğini belirtiyor. Dr. Esma Akın'a göre son yıllarda radyolojinin zararları konusunda artan tartışmalar haklı olarak radyoloji camiasını etkiliyor.

George Washington Üniversitesi Profesörü Esma Akın, radyoloji kullanımı konusunda Amerika ile Türkiye arasında farklar olduğunu vurguluyor.

Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde alan Esma Akın, Amerika’da radyoloji konusunda hatırı sayılır uzmanlardan biri. Prof. Dr. Esma Akın, yakın zamanda Washington’daki Amerika Radyoloji Birliği’nin de başkanlığına seçildi. Dr. Esma Akın’a Türkiye’deki hastaların, tedavi için Amerika’ya gelmeleri konusunda ne düşündüğünü de sorduk. Türkiye'deki doktor ve hastaen imkanlarının hemen hemen Amerika'yla aynı olduğunu belirten Akın, Amerika'da yeni denenen ilaçlarla ilgili bir çalışmaya katılmadıkları sürece hastaların Türkiye'den Amerika'ya gelmelerine gerek olmadığını söylüyor.

Dr. Akın kanser ve diğer önemli hastalıkların önlenmesinde sağlıklı yaşamın, iyi beslenmenin, egzersiz yapmanın ve erken teşhisin önemli olduğunu vurguluyor.

George Washington Üniversitesi Nükleer Tıp Bölümü Başkanlığını üstlenen ilk kadın olarak üniversite tarihine de geçen Prof. Dr. Esma Akın, Türk toplumu içinde de çok aktif görevler alıyor.

XS
SM
MD
LG